L’exposició de Martí Albesa que aborda el fenomen migratori a la frontera Sud va obrir el Cicle Social de Castellfollit

La frontera sud a l’ombra del nord és l’exposició que va encetar el primer cicle social de Castellfollit de la Roca, creat amb la intenció d’abordar temes que han de preocupar-nos a tots. El treball fotogràfic de Martí Albesa intenta reflectir, en el seu cas, el fenomen migratori.


Aquesta exposició arriba a la Garrotxa amb un pes important, ja que va guanyar la dissetena edició del Premi Joves Fotògrafs de la Diputació de Girona, que mostra la manca d’atenció de les persones que creuen l’estret de Gibraltar. Es podrà veure a a l’Església Vella de Castellfollit durant tot el juny i juliol, i va ser inaugurada amb una conferència a càrrec de l’autor.

Es tracta d’un Reportatge fotogràfic d’un conjunt de trenta fotografies en color, per mitjà de les quals Martí Albesa construeix un discurs amb l’objectiu d’explicar la realitat que s’està vivint a la frontera sud d’Europa, amb l’arribada massiva de persones provinents del continent africà i la situació de col·lapse de les institucions encarregades d’atendre-les.

Martí Albesa, fotògraf: “És important saber que a 6-8 hores de casa, aquestes coses passen, i que són constants. A vegades estan més o menys mediatitzades, però aquestes situacions són el dia a dia en elq ue anomenem la ‘frontera sud'”.

Per donar cos a aquest reportatge fotogràfic, Martí Albesa ha centrat el seu treball en els ports de Tarifa, Algesires i Barbate, i en els centres que acullen els immigrants a Los Barrios i San Roque.

La propera de les exposicions del cicle social serà el proper divendres, també a l’Església Vella a un quart de nou. Serà una altra conferència a càrrec de la Xarxa Autònoma d’Acollida de la Garrotxa, sobre els menors estrangers no acompanyats i els que ja han deixat de ser-ne