La Travessia Tossols-Basil torna renovada el 27 de juny

El Club natació Olot va escalfant motors per la celebració d’una de les proves icòniques del club: la Travessia Tossols-Basil, que torna després de dos anys sense fer-se, l’any passat per culpa de la pandèmia i fa dos anys per falta d’aigua al riu. Per evitar això últim, precisament, enguany s’ha apostat per fer-la al juny, tal i com apuntaven els estudis que van encarregar.

Diego Méndez, director esportiu CN Olot: Els estudis ens confirmàvem que al juny comptaríem amb més cabal al riu i més qualitat de l’aigua. I per evitar casuístiques com la del 2019, hem considera que aniria bé aquest canvi de data al calendari i estem molt il·lusionats.

Concretament es farà el diumenge 27 de juny i serà la 66a edició. El canvi de data permetrà, també, animar a més esportistes de casa i de fora a dur a terme la prova, i és que no coincideix amb competicions de natació en línia i està col·locada a l’inici de temporada pels nedadors especialitzats en aigües obertes.

Hi haurà una travessia llarga de 1.600 metres per a infantils i absoluts, una de 800 per a màsters i menors i la popular de 400 metres, que també serà per a benjamins. Per tal de donar més prestigi a la prova, el club enguany també donarà premis en metàl·lic.

Diego Méndez, director esportiu CN Olot: Els premis amb metàl·lics constaran de: 250 euros pel primer, 150 pel segon i 50 per tercer en categoria absoluta masculina i femenina. I per augmentar el nivell dels participants hem dotat d’un premí especial en cas de guanyar la prova llarga i fer rècord de la mateixa, 350 euros.

Totes les persones que s’animin a disputar la travessia es poden inscriure a la pàgina web del club cnolot.cat