Sant Joan les Fonts ja prepara la 15a edició de la Nit de les Dones d’Aigua

Aquest dimarts a la tarda va presentar-se la Nit de les Dones d’Aigua de Sant Joan les Fonts. Aquest espectacle únic de dansa i teatre té lloc, des de fa ja gairebé 15 anys, durant la revetlla de Sant Joan al Pont Medieval del municipi garrotxí.


L’espectacle fa una adaptació de la tradicional llegenda de les dones d’aigua catalana, on s’explica que aquests éssers naturals apareixien aquesta nit tan màgica a rentar les seves robes al riu. Enguany, serà a càrrec de la Companyia Voël.

Anna Serra, primera tinent d’alcaldia Aj. Sant Joan les Fonts: “Un dels emblemes de la nostra festa major és l’espectacle que se celebra vora el riu, la Nit de les Dones d’Aigua, que enguany celebra la seva 15a edició. Aquest any hem comptat amb una companyia nova, una gent que ens porta un espectacle molt diferent i de fet, l’emplaçament també serà diferent dels altres anys. Hem apostat per una cosa nova, fresca i pensem que pot agradar moltíssim. A més a més, el director de la companyia Voël és fill de Sant Joan i això fa que sigui una mica més especial aquest espectacle.”

L’espectacle comptarà amb professionals d’arreu que aquests dies assagen de valent l’espectacle, així com amb una quarantena de voluntaris i unes vint persones que hi participaran.

Jordi Serra, Cia Voël: “Per nosaltres l’espectacle de la Nit de les Dones d’Aigua és un homenatge a les dones de Sant Joan les Fonts. Hi haurà molt de circ, perquè és el nostre llenguatge. S’ha fet com cada any, hi ha participat voluntaris, entitats i empreses del poble.”

Aquest any,  a causa de la COVID-19, caldrà fer una reserva de les entrades. Tot i que l’espectacle serà gratuït, s’haurà d’omplir un formulari des de la pàgina web de Turisme de Sant Joan les Fonts. El públic, estarà distribuït a les dues lleres del riu.