Comença la vacunació per franges a partir dels 12 anys, i avui ja poden demanar cita els majors de 35

De 30 a 39 anys, de 20 a 29 i de 12 a 19. Aquestes són les franges que ha acordat la comissió de govern espanyol i comunitats autònomes. D’aquesta manera, s’estarà administrant la vacuna a diferents franges d’edat alhora, sense necessitat d’acabar-ne una per començar-ne una altra. El motiu? L’estoc de vacunes, que és suficient per activar un protocol organitzatiu com aquest.


Entre Pfyzer, Moderna, Astrazeneca i Jansen, la disponibilitat tenint en compte l’adequada administració de cada marca a cada franja és molt bona. A la Garrotxa ja hi ha gairebé 16.000 vacunats amb la pauta completa. La comarca és a punt de passar de la meitat de vacunats amb primera dosi, i en total, el 27% dels garrotxins i les garrotxines, ja estan immunitzades contra la Covid.

Així doncs, ja només cal que s’activin els avisos a totes aquestes franges des de 12 fins a 39 anys.