La Vall d’en Bas tornarà a controlar l’aforament a la zona d’Els Pins a partir d’aquest dissabte

A partir d’aquest dissabte la barrera que regula el pas de vehicles a l’Àrea Recreativa dels Pins de Sant Privat d’en Bas, a l’alçada del passallís del Gurn tornarà a baixar. L’Ajuntament de la Vall ha tornat a restringir l’aforament a la zona per evitar la sobrefreqüentació d’aquest espai i evitar així la degradació ambiental.


Com la temporada anterior, per accedir als aparcaments cal pagar una taxa d’entre 2 i 5 euros, amb un aforament màxim de 40 cotxes. Els preus no canvien respecte l’any passat: serà gratuït per als veïns de la Vall d’en Bas i costarà 2€ per moto, 5€ per cotxe i 7€ per furgoneta. L’únic canvi que ha sofert la mesura ha estat l’ampliació de l’horari, que passa a ser de 2/4 de 9 del matí a 8 del vespre fins el 12 de setembre.

Jordi Castillo, tècnic medi ambient Aj. la Vall d’en Bas: “Bàsicament regularà l’accés dels vehicles motoritzats. L’horari canvia aquest any de manera que la gent que vulgui anar a caminar, podrà accedir-hi més aviat.

Un altre dels canvis és la introducció de la figura dels Agents Cívics als Hostalets, que regularan els aparcaments del poble i faran d’informadors de les conductes incíviques sobretot relacionades amb el mal estacionament dels vehicles.

Jordi Castillo, tècnic medi ambient Aj. la Vall d’en Bas: “De normal hi ha molta afluència de gent que aparca malament i es vol incorporar la figura de l’agent cívic per regular-ho una mica, indicar a les persones que arriben i sobretot impedir que hi hagi mals aparcaments perquè no hi hagi conflictes.”

Segons dades de l’ajuntament de la Vall d’en Bas, l’any 2020 en horari de barrera, la zona va rebre gairebé 14.500 persones i més de 2.500 vehicles entre juliol i agost, la majoria cotxes, i més de 5.000 vianants.

x