El col·lectiu de 60 fins a 69 anys de la Garrotxa ja s’està inoculant la segona dosi d’Astrazeneca

Un, dos i fins a quatre punts de vacunació al mateix Casal Marià. Mentrestant, una altra professional sanitària prepara dosis i dosis. Fins a mil, les que es posaven ahir a Olot.

Montse Busquets, infermera Urgències Hospital d’Olot: “Som sis infermeres, ens organitzem en diferents punts i dos torns, de matí i de tarda. Hem d’anar per feina perquè hem de vacunar mil persones avui”.

Era el torn d’una segona dosi d’Astrazeneca.

Lourdes Costa, infermera Urgències Hospital d’Olot: “Sí, avui toca la segona dosi per a persones d’entre 60 i 69 anys, és el primer dia que les administrem”.

Mentrestant, totes aquestes persones estan ja immunitzades. A l’entrada, no existien cues perquè el procés era molt ràpid, en prou feina se’n va veure alguna. Hi havia ganes d’entrar, rebre la dosi i anar per feina.

I a la sortida, el somriure de gentq ue s’ha tret un pes de sobre, esperant tres mesos per una segona dosi.

Aquest és el primer dia on es vacunava aquest col·lectiu amb la segona dosi d’Astrazeneca. Mil immunitzats més, doncs, que sortien aquest dijous del Casal Marià d’Olot, en una feina titànica i eficient de l’equip mèdic, que no para de fer hores extres, amb un somriure, per acabar d’una vegada per totes amb aquesta pandèmia.

Lourdes Costa, infermera Urgències Hospital d’Olot: “Fem hores extres però molt agust. Volem ajudar a acabar amb això i veiem la llum al final del túnel”.