La mascareta deixarà de ser obligatòria en exteriors a partir del 26 de juny

El president del govern espanyol Pedro Sánchez ha anunciat aquest divendres la fi de la mascareta al carrer. En concret, ha dit que el dissabte 26 de juny ja no caldrà dur-la en espais a l’aire lliure, i que aquesta decisió s’aprovarà dijous de la setmana vinent en un Consell de Ministres extraordinari.


També des de Catalunya, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, havia demanat insistentment la revisió del decret. De fet, Argimon assegura que, si fos per la Generalitat, ja es podria anar sense mascareta en exteriors sempre que es vagi sol, amb el grup bombolla o amb un grup de reduït de persones vacunades.

Recordem que la mascareta, haurà estat obligatòria a Catalunya gairebé un any sencer en tots els casos, i més d’un any quan no es pogués respectar la distància.

x