Olot estudiarà la creació d’una exposició permanent sobre el riu Fluvià

El ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous, ha aprovat una moció del PSC Olot que proposava estudiar la possibilitat de crear una exposició permanent sobre el riu Fluvià a la Torre Castanys del Parc Nou, un espai pedagògic i de divulgació de tots els àmbits que estan a l’entorn del riu.


La Torre Castanys, ha albergat durant més de trenta anys el Museu dels Volcans i un cop es posi en funcionament l’Espai Cràter, quedarà buit.

Josep Guix, portaveu PSC: El Fluvià sempre ha representat un eix vertebrador de la ciutat d’Olot, un exemple de com l’espai natural pot conviure amb els espais urbans. Fa massa temps però, que la ciutat d’Olot viu d’esquenes al riu. Són poques les accions que en aquests anys l’administració local ha desenvolupat per potenciar els valors que el riu pot oferir a la ciutat.”

La moció també proposa estudiar la creació d’un Consorci dels Ajuntaments que estan a la llera del Fluvià, també ubicat a la Torre Castanys. En aquest aspecte, ja existeix una experiència similar, a l’entorn del riu Ter, l’Alba-Ter, que agrupa tots els municipis i consells comarcals des de Setcases fins a Torroella de Montgrí.

La moció, ha estat aprovada doncs per unanimitat, amb una resposta favorable de la resta de grups municipals, tot i alguns matisos.

Lluís Riera, portaveu CUP: “Aquesta exposició o aquesta exposició permanent ens sembla correcte, però potser la ubicació ens trontolla una mica. No imaginem una exposició del riu Fluvià allunyada del riu. L’entendríem molt més en un edifici significatiu del propi curs fluvial de la ciutat, antigues adoberies o fàbriques tèxtils.”

Pep Quintana, portaveu ERC: “Nosaltres votarem a favor de la moció, en el sentit de posar en valor d’importància del riu per la ciutat i llavors si s’ha de fer un equipament o no, ja ho veurem. Entenem aquesta moció com obrir un camí per veure com reflexionem sobre el Fluvià.”

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Posa un tema sobre la taula que ni com a ciutat ni com a tots els nostres veïns que acullen el Fluvià pel seu terme municipal no s’ha fet mai res en aquest sentit. En un moment on el Museu dels Volcans que durant trenta anys ha ocupat els baixos de la Torre Castany convivint amb les oficines del Parc Natural i que això d’aquí uns mesos deixarà de funcionar, és encertat posar aquest tema sobre la taula com un més que podem proposar qualsevol dels altres grups. És una discussió que haurem de tenir en els propers mesos. De moment, no es prendrà cap decisió a partir de l’aprovació d’aquesta moció sense com a mínim haver debatut, decidit tirar endavant o descartar aquesta proposta.”

Josep Guix ha conclòs que era un gran dia per a la ciutat, i també pel Fluvià.