Xavier Pallàs fa conèixer les campanes i campanars de la Garrotxa

Tothom sap que són les campanes. Ara bé, realment la població sap que a la Garrotxa encara queden molts campanars d’època medieval? O quines són les tècniques que feien servir els campaners per a tocar-les? Aquestes incògnites són les que va voler explicar i resoldre dissabte el campanòleg Xavier Pallàs en una conferència a l’església de Sant Esteve.


Xavier Pallàs, campanòleg: L’objectiu és donar a conèixer aquest important patrimoni que tenim a la Garrotxa.

Durant la visita, els assistents també van tenir l’oportunitat de pujar a dalt el campanar de Sant Esteve i presenciar una petita demostració dels tocs. Pallàs va lamentar que com que ja no queden campaners, molts d’ells es troben en un estat de conservació “deficient”.

Xavier Pallàs, campanòleg: Estar al costat d’una campana sonant a tants decibels realment és una cosa que molta gent no ha tingut l’oportunitat i és fascinant.

Fa més de dos anys, el campanòleg garrotxí va presentar el seu nou llibre anomenat ‘Campanes i campanars de la Garrotxa’. Ara continua volent donar a conèixer i promocionar una de les temàtiques menys conegudes per a la població.