Finalitza un curs marcat per la pandèmia pels milers d’alumnes garrotxins

Fa només 10 mesos que les pors i els dubtes es barrejaven amb mascaretes, termòmetres, gel hidroalcohòlic a les entrades de les escoles. Un curs difícil, marcat per la pandèmia de la COVID-19, però que malgrat tot, es pot considerar ja un èxit de la comunitat educativa.


Jordi Ferrarons, director escola Malagrida: “Tots els centres docents ho hem viscut amb molta intensitat. Aquesta pandèmia ens ha marcat moltíssim. Al principi vam començar amb molta por per veure com avançaríem el curs, i a mesura que anaven passant els mesos hem pogut veure la capacitat d’organització, reacció i adaptació que teníem les escoles a les noves situacions que s’anaven generant. Això ha provocat que puguem acabar el curs tal i com tots esperàvem. De fet, teníem molta por que al cap de dos dies de començar el curs ens tanquessin un altre cop, que els alumnes haguessin de fer les classes des de casa telemàticament. Això s’ha donat puntualment en algun grup, però afortunadament ha estat esporàdicament. Afortunadament hem pogut tenir un curs amb prou normalitat malgrat les circumstàncies.”

I és que malgrat els puntuals confinaments que han rebut algunes classes i els distanciament, mestres i professors coincideixen en una cosa.

Jordi Ferrarons, director escola Malagrida: “Són els que ho han portat més bé, són els que han tingut més facilitat per adaptar-se a questes circumstàncies, les mascaretes, el distanciament, les ventilacions al llarg d’aquest hivern a la Garrotxa…Ells tenen molta capacitat d’adaptació, i fins i tot hem hagut de ser nosaltres els grans que hem hagut de fer una reflexió sobre com portaven aquesta situació els petits.”

De cares a l’any vinent, l’Escola Malagrida serà considerada de Màxima Complexitat, una via perquè les escoles, ja sigui per les característiques socials o econòmiques dels alumnes i de les seves famílies, puguin tenir més recursos econòmics i unes plantilles més àmplies.

Jordi Ferrarons, director escola Malagrida: “Possiblement tinguem més facilitats alhora d’escollir bàsicament plantilla i després que puguem optar a diferents plans de millora de part del Departament o diverses entitats que les puguin organitzar. Sempre però amb la finalitat de poder-nos adaptar a les necessitats de les famílies i els alumnes, que és per qui estem treballant”.

Avui però, és l’últim dia del curs 2020-2021 i l’escola està de festa. Els prop de 410 alumnes que la conformen, amb els seus respectius professors, han viscut una jornada ben festiva veient ballar la faràndula i la fada Grida, la gegantessa del centre.

Aplaudiments, crits i somriures omplien el pati de l’escola. Prop de 40 setmanes després de les pors de l’inici de curs, poden dir ben alt: Benvingut estiu.

x