Organitzen una xerrada sobre els efectes de la pandèmia en la gent gran

El Consell Consultiu de la Gent Gran, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i el Consell Comarcal de la Garrotxa organitzen aquest dimecres a les 10 del matí i en format telemàtic, una xerrada sobre els efectes de la pandèmia en la gent gran. La doctora en Psicologia i professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona, Maria Jesús Comellas, explicarà quines conseqüències ha tingut la Covid-19 i les mesures de control de la mateixa en la vida de les persones grans i en la seva salut emocional.


Manuel Àlvarez, membre Consell Consultiu de la Gent Gran: “Com ha afectat la pandèmia a la gent gran, tenint en compte que ha afectat a tothom en el conjunt, però la gent gran no és el mateix. HI ha moltes persones que pràcticament no han sortit de casa, i això els hi afecta molt.”

Aquesta activitat s’emmarca dins de les activitats organitzades al voltant de la commemoració del Dia mundial de la presa de consciència del maltractament i l’abús en la vellesa, que es va celebrar el passat 15 de juny.

Manuel Àlvarez, membre Consell Consultiu de la Gent Gran: “La societat en el seu conjunt s’oblida que la gent gran forma part de la societat i que formen part de la pròpia vida com a tal.”

Arran d’aquesta commemoració, el Consell Consultiu de la Gent Gran de Catalunya va editar un vídeo per reivindicar l’eradicació de les situacions de maltractament a la gent gran i fomentar la denúncia davant els serveis socials, serveis sanitaris i cossos i forces de seguretat de qualsevol acció que vulneri els drets de les persones grans. En aquest vídeo van participar membres de diferents casals i centres cívics de la Garrotxa.

Manuel Àlvarez, membre Consell Consultiu de la Gent Gran: “Una mica era això, posar en valor una mica la situació de la gent gran. Demanem prou ja de moltes coses, moltes coses que no són correctes.”