Afluència de públic en les vendes de petards per la revetlla de Sant Joan

La nit més curta de l’any ha arribat i toca celebrar-la amb els colors i sorolls dels petards. Després d’un any marcat per les restriccions, més que mai hi ha ganes de sortir al carrer i s’ha notat en les vendes.


Antoni Linares, responsable pirotècnia Sant Roc: “Ja fa dies que estem notant l’afluència de públic. Ha anat tranquil·let fins ara, però ara ja aquestes dates comença a ser afluència massiva. Hi ha molta gent i es fan cues”

La diversitat de petards que podem trobar és molt gran; de més forts i estridents com el tro, com de més colorits i lluminosos com les fonts. En trobem per totes les edats i gustos, això si, sobretot cal seguir les recomanacions i estar molt atent al públic al qual va dirigida la pirotècnia.

Aniol Capdevila, venedor de pirotècnia Sant Roc: “Per exemple els petards que més es venen són les cebetes pels més petits. Són els de tota la vida i es poden tirar sense cap mena d’encenedor, no són gaire perillosos. Aquest any estan triomfant també les fonts més mitjanes com la de Sant Fermin que per un baix preu ofereixen un bon espectacle.”

Els petards són una tradició que involucra a totes les edats, però que els més petits esperen amb delit.

Iker Bassagañas:  “Aquest any me n’han comprat més del normal perquè sempre em compraven cebetes i alguns lobitos, però aquest any com que estic a punt de fer 13, que ja faig 1r d’ESO, m’han comprat de més grans.”

Ara que ja estan a punt tots els petards sols queda gaudir de la nit més curta de l’any. Una revetlla marcada per diversió, però, per davant de tot, la precaució.