EL CE Maià arriba a final de temporada amb la victòria més gran de totes: les ganes de donar continuitat a un projecte nascut en plena pandèmia

El futbol territorial arriba, aquest cap de setmana, al final de les seves lligues. Una temporada estranya i complicada per culpa de la pandèmia a la Tercera i a la Quarta Catalana. El Club Esportiu Maià, de Quarta Catalana, tornava aquest curs després de cinc anys.


Durant el confinament un grup de joves es va animar a fer tornar el futbol a aquest poble d’encara no mig miler d’habitants, i ho van fer possible gràcies a jugadors del mateix poble, però majoritàriament de Besalú i voltants. El principal objectiu era donar més vida al municipi i fer un nou grup per fer el que més els agrada: jugar a futbol.

Pau García, entrenador CE Maià: El futbol sempre va bé en els pobles petits. Hi ha molta gent que no sap què fer el dissabte a la tara, i jo almenys quan era petit ho gaudia molt.

L’Adrià és de Besalú, i és un dels jugadors que ha lluitat perquè aquest projecte tirés endavant. Arribats a final de temporada està content de veure el que la vintena de jugadors, el seu entrenador i la nova junta han estat capaç de fer tot i les complicacions generades pel COVID i al fet que alguns futbolistes en prou feines havien jugat mai abans a futbol. L’Adrià, d’alguna manera o altra, ha estat un exemple a seguir per molts dels seus companys.

Adrià Pons, jugador CE Maià: A nivell personal ha estat una novetat, però la veritat que tot molt positiu, perquè quan vam intentar imaginar com seria això fa mesos, no pensàvem que hi hauria el compromís que hi ha hagut durant la temporada.

Esportivament, a l’equip li ha costat agafar ritme a causa de les aturades i les restriccions i han vist que han de millorar físicament per combatre amb els altres equips, així com trobar un porter per a tota la temporada. Han perdut deu partits i n’han empatat un, tot i que per ells la gran victòria ha estat crear una pinya.

Pau García, entrenador CE Maià: Els principis són difícils i els resultats són el de menys. El que busquem és fer un grup maco, consolidar-lo, i després ja plantejarem altres objectius. Sembla una tonteria, però amb el que ha evolucionat més l’equip, és en crear un pinya.

La gran victòria és, en definitiva, que la temporada que ve, si no hi ha res de nou, el Maià tornarà a disputar la Quarta Catalana i això voldrà dir que la pilota a Maia de Montcal seguirà rodant. Aquesta és la gran victòria del Maià aquesta temporada. Qui sap si la victòria del present però també del futur.