Els gegants de Sant Joan les Fonts ballen amb motiu de la Festa Major

La Festa Major de Sant Joan les fonts va estar plena de novetats. El gegant Joan i la gegantessa Roser van estrenar nous vestits i una estructura més lleugera. El dia de Sant Joan van dur a terme el tradicional ball a la Plaça Major del municipi on es van aplegar tant grans com petits.


Eduard Plana, geganter de Sant Joan les Fonts. “La veritat és quan et poses sota el gegant les sensacions que et desperta en el cos les has de viure per saber el que hi ha realment. Això és el que em fa que any rere any continuï aquí.”

Els geganters de Sant Joan les fonts, l’Albert, Oriol i Eduard, remarquen la importància del canvi de pes de l’estructura per dur a terme el ball amb comoditat.

Eduard Plana, geganter de Sant Joan les Fonts. “El ball sempre serà el mateix perquè realment ens agrada mantenir la tradició i a l’hora de fer les voltes o poder fer els passos serà molt més lleuger, molt més fàcil. I qui sap si potser fer alguna volta més”

Pel que fa al vestuari, a través d’una votació popular on es podia escollir entre tres nous estils de roba pels gegants, es va decidir que l’estètica guanyadora era la dels pagesos vestits de Festa Major.

Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts. “Ha estat un canvi no només de pes sinó d’estil de vestuari en el qual els elements que ens identifiquen com a municipi s’han volgut reconèixer en el vestuari. Per una banda, tot el que és l’aigua, les dones d’aigua amb la figura de la gegantessa. I per l’altre amb la figura del gegant el que és l’escut municipal. S’han agafat els trets i els colors del que seria l’escut. Per tant ens identifica molt.”

El ball de gegants de la festa major ha estat la primera presentació dels nous canvis dels gegants davant la població del municipi, la qual s’ha mostrat molt alegra de poder tornar a veure la Roser i en Joan ballar.