El circ inunda un readaptat espectacle de les Dones d’Aigua

La 15nà edició de l’espectacle la Nit de les Dones d’Aigua va protagonitzar la nit de la revetlla a Sant Joan les Fonts. La Companyia Voël va il·luminar el Pont Medieval amb dansa, teatre i acrobàcies en una adaptació de la tradicional llegenda de les dones d’aigua catalana. La llegenda explica que aquests éssers naturals apareixien la nit màgica de Sant Joan a rentar les seves robes al riu. Una dona d’aigua s’enamora d’un home, però no pot ser descoberta. En ser-ho l’home cau en desgràcia i perd tota la seva fortuna.


L’obra buscava posar en valor la figura de la dona i el seu empoderament, reivindicat un canvi de paradigma dins de la llegenda, a la vegada que volien apropar la cultura popular a les noves generacions.

La Companyia Voël va homenatjar a les dones de Sant Joan les Fonts a través del llenguatge del circ. Van començar a eclipsar el públic a partir d’elements d’acrobàcia com la corda llisa, després van dibuixar piruetes que semblaven impossibles amb la suspensió capil·lar. I també, van deixar el públic bocabadat amb les acrobàcies fetes en estructura de funambulisme que anava d’un costat a l’altre del riu. Fins i tot, van projectar ombres sota l’emblemàtic Pont Medieval fent que l’espectacle fos una sinergia visual i musical molt ben trobada.

L’entrada a l’espectacle era gratuïta i, el públic va quedar distribuït a les dues lleres del riu respectant l’aforament i les mesures de seguretat.

L’obra comptava amb professionals de la Companyia Voël, així com una quarantena de voluntaris. Les dones d’aigua van omplir de música, dansa i circ el riu de Sant Joan les Fonts fent que el públic gaudís de la revetlla de Sant Joan amb aquesta espectacular nova readaptació de la llegenda.

x