El CN Olot celebra aquest diumenge el seu acte més icònic: la Tossols-Basil

Els orígens de la Travessia Tossols-Basil es remunten als anys 50, quan el Club Natació Olot encara estava per fer. Poc més d’una vintena van ser els nedadors que van participar a la primera edició, i és que aquell temps, per a molts olotins, si volien nedar havien d’anar al riu o al mar, ho sabia molt bé Montserrat Tresserras, reconeguda nedadora de llarga distància i vencedora l’any 1957.


Per ella també hi han passat nedadors destacats com David Meca o el garrotxí Jordi Jou, i la participació, com tot, també ha passat per diferents etapes.

Joan Domènech, vicepresident CN Olot: Hi ha diferents èpoques. Al principi eren pocs, després tampoc hi havia gaire res a fer i molta gent s’animava a fer-la. Després va tornar a davallar i últimament estava força estable. I ara amb aquest canvi de format, esperem que  creixi i esdevingui una prova d’aigües obertes amb molta participació.

Aquest diumenge el Club Natació Olot celebra la 66a edició d’aquesta icònica prova. El club ha decidit canviar el format en molts aspectes, per animar més gent a fer-la i per donar-li més prestigi. Es farà a abans de l’estiu i no després i també entregarà premis en metàl·lic.

La del diumenge serà una jornada especial, després de dos anys sense Travessia Tossols-Basil, l’any passat per la pandèmia i en fa dos per falta d’aigua. Una diada competitiva i popular que d’alguna manera o altra té coma  objectiu remuntar-se als orígens i tenir un record pel Riu Fluvià, els orígens del Club Natació Olot.