El futur de la variant d’Olot es coneixerà en un màxim de tres mesos

La plataforma ‘No és un vial, és un carrer’ calcula que el futur de la variant d’Olot es coneixerà en un màxim de tres mesos. Aquesta és la conclusió a la que s’ha arribat després de la reunió amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat aquesta setmana. Els representants de la Generalitat els van explicar que la documentació completa de les variants de la Vall d’en Bas i les Preses ja està en mans de Medi Natural perquè pugui emetre la declaració d’impacte ambiental.


Pel que fa a la variant d’Olot, resta pendent acabar l’informe amb les al·legacions, document que, segons explica la plataforma, es comprometen a formalitzar i enviar de forma imminent.

Ton Torné, ‘No és un vial’: “Ells veuen clar que s’ha de fer conjuntament perquè quan arreglis un tram no fiquis el trànsit a sobre l’altre. Ha de ser un traçat harmònic. Es pugui fer aquest projecte constructiu, que seria fantàstic que s pogués fer l’any 2022. Un cop estigui fet el constructiu, esperar a que es comenci a treballar.”

Durant la trobada, No és un vial va mostrar la seva inquietud perquè durant tot el procés es puguin generar objeccions que facin que la variant d’Olot, que és l’única que defensen, segueixi patint retards.

Ton Torné, ‘No és un vial’: “Si han de retocar, si s’ha de modificar algun tram, que això no signifiqui tirar pantalles enrere i que tornem a anar 10 o 20 anys enrere. Crec que això ningú de la comarca ho entendria, i Olot menys. Amb aquest aspecte hem de ser optimistes i esperar a que es resolguin aquestes al·legacions a l’estiu.”  

La Plataforma ‘No és un vial, és un carrer’ ha valorat la reunió de forma positiva. Les dues parts s’han emplaçat a reunir-se de nou al setembre, quan esperen tenir els informes més avançats.