La Fundació CEPAIM llegeix un manifest a Olot en suport als refugiats

La Fundació CEPAIM es dedica a treballar amb persones migrades. Bàsicament treballa en dos fronts, que són la protecció internacional i l’acompanyament a la vida adulta. Aquest dimecres van organitzar la lectura d’un manifest a la Plaça Clarà, que tenia la intenció de conscienciar i visibilitzar aprofitant el Dia Mundial de les persones Refugiades, que va ser el 20 de juny.


Brian Garía, advocat Fundació CEPAIM Olot: “Amb el manifest d’avui volem que Olot i la Garrotxa siguin conscients dels problemes amb el qual es troba el col·lectiu de persones migrades i visibilitzar el problema”.

Des del 2017, a Olot, la fundació ha dut a terme tasques de formació en llengües, atenció psicològica, jurídica, orientació laboral i, en definitiva, donar una embranzida a la integració de les persones migrades per integrar-les del tot a la societat perquè tinguin, igual que tothom, una oportunitat.

S’han atès fins ara unes 400 persones i amb actes com el de dimecres es volia visibilitzar a un col·lectiu que, tot i estar al focus mediàtic en molts moments en els darrers anys, segueixen patint els el drama que significa haver de marxar de casa seva per sobreviure en llibertat.