S’inaugura la nova seu de la Biblioteca Francesc Caula al castell de Juvinyà

La Biblioteca Francesc Caula de Sant Joan les Fonts es va inaugurar divendres en un acte que va comptar amb la presència de Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya, entre altres autoritats.


Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya: “Doncs estic molt contenta perquè la veritat és que poder venir a un entorn ple de passat per donar-li tot el futur que representa ubicar-hi una biblioteca. Estic molt feliç perquè com a presidenta la primera inauguració oficial que faig és la d’aquesta biblioteca de Sant Joan les Fonts.”

La ubicació de la nova biblioteca és molt històrica, està situada al Castell de Juvinyà, un indret molt emblemàtic i representatiu per la població del municipi.

Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts: “Aquest espai té molta vinculació amb el territori i amb en Francesc Caula i Vegas que va ser la persona que més va treballar i lluitar perquè es posés en valor l’edifici.”

En l’acte també es va presentar el llibre “Per què no ballen els Gegants?” escrit per Neus Verdaguer amb il•lustracions de Vidal Rubió. Una obra dirigida als infants del poble que busca no perdre la tradició gegantera del municipi.

Neus Verdaguer , escriptora: “Únicament em van dir que havia de ser sobre els gegants. I llavors vaig pensar que volia que fos un conta reivindicatiu, els gegants en aquest cas tenen un problema i és que no tenen qui vulgui ballar-los. I són els nens del poble els que s’ho empesquen de la manera que sigui per aconseguir, o almenys intentar, que no es perdi la tradició.”

Al final de l’acte es van poder veure les noves instal•lacions i els remodelats gegants, la Roser i en Joan.

x