La Vall de Bianya estrena ‘El Picnic’, una mostra d’art contemporani en un espai tan singular com el Mas Sobeies

Art contemporani i música s’han fusionat a la primera edició d’El Pínic de la Vall de Bianya, promogut per l’associació Cultural Binari i l’ajuntament del municipi. S’ha dut a terme dissabte al mas Sobeies, una masia antiga propietat del consistori, on els artistes han buscat integrar les seves obres.


David Santaeulàlia, coordinador de l’associació Binari Olot: “És una mostra d’art contemporani, que a més a més per treure una mica tota aquesta tendència encotillada de les exposicions d’art hi afegim música, i la possibilitat que hi hagi una foodtruck per beure i menjar. En definitiva, per gaudir d’una manera més relaxada d’aquest entorn.”

Un total d’onze artistes vinculats a la Garrotxa, de trajectòries i disciplines ben diferents, han presentat les seves obres. Entre els participants hi ha des d’ alumnes de l’Escola d’Art d’Olot a artistes tan consolidats com Quim Domene o Carles Congost.

Carles Congost, artista visual: “La meva obra es diu nova esplendor i és una peça de vídeo  en la qual s’escenifica en un format que recorda un programa de televisió musical. I el que busca és donar importància a aquestes cançons, no només com un element d’oci, sinó reivindicar una mica la part artística que té la música pop.”

 Més enllà d’un espai expositiu, el Mas Sobeies ha esdevingut un punt de trobada entre públic i artistes, que han pogut compartir impressions sobre les obres en un ambient distès i envoltat de natura. Les sessions musicals de Djdmoda i Amoura, i una barra amb menjar de proximitat han arrodonit la jornada.

 

x