Impera la precaució a l’hora de decidir si treure’s o no la mascareta en espais oberts

La mascareta, a l’estiu, és tota una prova de foc per a tothom i genera debat. Portar-la és més segur però la calor ho fa molt incòmode. És per això que, ara que ja ens la podem treure, hi ha molta gent que ha decidit fer el pas i treue-se-la.


I és que molta la precaució està imperant en aquests primers dies d’alliberament de la mascareta en espais oberts. És obligatori portar-la a sobre i molts no dubten de posar-se-la en carrers concorreguts com el carrer Sant Rafel d’Olot.

I dins d’aquestes excepcions, hi entren en joc molts sectors diferents, com per exemple el dels esports o la cultura, depenent si els recintes són tancats o a l’aire lliure. Als concerts, per exemple, s’ha de portar la mascareta tota l’estona, però ens la podem treure quan estem asseguts al nostre lloc o quan podem mantenir les distàncies oportunes.

Així doncs, l’alliberament que sentim quan ens traiem la mascareta no pesa tant com  la prudència que encara impera en la gran majoria de garrotxins i garrotxines.