La pròxima tardor entraran en vigor les noves mesures d’accés al barri antic

L’ajuntament d’Olot impulsa la renovació de comandaments d’accés al barri antic per tal de pacificar el trànsit rodat en aquest barri. D’aquesta forma, hi haurà una millor convivència entre els vianants i els vehicles.


Després que el passat mes de novembre de 2020 en el ple de l’Ajuntament s’aprovés el canvi d’ordenança de circulació del nucli Antic, es busca reduir l’horari l’entrada de vehicles durant les franges horàries de més afluència comercial.

Agustí Arbós, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olot: “Amb ganes de vetllar per un passeig segur, digne, i per anar potenciant el que ha de ser el nucli antic, pensat sobretot pels vianants. I evidentment també pels veïns i els comerços, ja que creiem que aquesta mesura és una oportunitat per fer-ho encara més agradable per tots.”

Les noves mesures entraran en vigor aquesta pròxima tardor. L’entrada de vehicles comercials i transportistes es concentrarà durant les primeres hores del matí, de 6 a 10h, i les primeres de la tarda, de 13:30 a 16:30h. Des de l’ajuntament d’Olot fan una crida als veïns perquè renovin el seu comandament

Agustí Arbós, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olot: “Per tant sobretot convidar a tots els veïns que tinguin comandament a venir o a fer-ho telemàticament i actualitzar totes les seves dades, dir les seves dades personals, la matrícula del cotxe, etc. I quan arribi el dia que activem el nou model, a la tardor, ja automàticament el seu comandament serà actualitzat.”

Pels nous veïns i afectats de les modificacions, poden demanar una sol·licitud d’Instància genèrica a través de la web de l’Ajuntament d’Olot a l’apartat de tràmits. Totes aquestes modificacions tenen per objectiu potenciar una mobilitat més sostenible i busquen evitar causar molèsties i incidències pel que fa al trànsit rodat en aquest espai.