Un olotí resol un deute de gairebé 40.000 euros gràcies a la Llei de la Segona Oportunitat

En un moment donat, a en Xevi la vida se li va posar molt costa amunt. No sabia com fer-ho per pagar les quotes de cada mes, en un deute que va arribar gairebé als 40.000 euros. Va deixar de pagar els deutes perquè no podia assumir-los, i els creditors van portar-lo fins als tribunals. Qualsevol en aquesta situació, sense cap tipus de recurs i amb una operació per mig que li impedia treballar, hauria tirat la tovallola, però es va aferrar a una última oportunitat.

Xavier Martínez: “Et vas posant en crèdits i més crèdits, fins que al final no els pots assumir. Et reclamen comissions abusives i et deixen diners sense saber si podràs o no podràs tornar-los. Tot es va girant i acabes enfonsat”.  

De fet, es va aferrar a la Llei de la Segona Oportunitat, aprovada l’any 2015, per demostrar que no podia assumir el deute.

Són números només d’aquest bufet d’advocats. L’any passat a Catalunya van arribar fins al jutjat més de 1000 casos similars. Per aconseguir la condonació del deute, s’ha de demostrar que es tracta d’un deutor de bona voluntat, és a dir, que vol pagar però no pot. A les comarques gironines, on l’any passat van haver-hi 110 casos com el de Xevi Martínez, cada any creix el nombre de persones que volen acollir-se a una llei que està pensada per tenir la ocasió de tornar a començar.

Xavier Martínez: “Vaig deixar de pagar per poder viure. Llavors vaig veure un  anunci a la televisió i pensava que seria una d’aquelles enganyifes, però vaig veure a una gent seriosa i m’hi vaig aferrar. M’ha salvat. És com començar de nou”.

Des del bufet d’advocats li van fer tots els tràmits a canvi d’una quota que va pagar durant el procés judicial.

Ara, en Xevi viu a Còrdova, cobra 600 euros perquè no pot treballar per problemes físics. Ha de començar de nou, i espera que després de les operacions que té pendents per recuperar-se, la vida li deixi aprofitar aquesta segona oportunitat.

x