Gàmbia, Senegal o Mauritània acaparen la demanda de vols a l’Àfrica aquest estiu

Al continent africà encara hi ha diversos països que mantenen les fronteres tancades per protegir-se de l’expansió de la COVID-19, però alguns com Gàmbia, Senegal o Mauritània permeten l’entrada de visitants des de finals de l’any passat. L’agència Gasela Viatges d’Olot ha notat molt el descens de la demanda a aquestes destinacions durant el 2020.


En els últims mesos s’ha tornat a reactivar la venda de vols a aquests països, tot i que la majoria de clients no viatgen per turisme.

Joana Torrent, agència Gasela Olot: “Gent que estan aquí treballant, que viuen aquí i van a veure les famílies i hi van per vacances, quan els hi donen vacances les empreses.”

El Marroc és un altre dels països del continent on ja es pot tornar a viatjar, després del tancament de les fronteres amb Espanya pel conflicte migratori a Ceuta, que es va aixecar fa pocs dies.

Joana Torrent, agència Gasela Olot: “Aquest estiu sí perquè al juny han tornat a obrir, i ha quedat tot ple, s’han omplert totes les places de seguida. Els viatges combinats de moment no s’activen, per destins com Kènia i Tanzània tampoc, de moment.”

Pel que fa als tràmits previs, a la majoria de països d’Àfrica oberts al turisme, és necessari presentar una PCR negativa per entrar-hi.

Joana Torrent, agència Gasela Olot: “Demanen PCR per viatjar, 72 o 48h abans de la sortida, i llavors quan tornen a Espanya un altre, i també han d’omplir un formulari, per entrar. ”

Tot i les dificultats encara existents en la mobilitat internacional, l’oferta de viatges organitzats que ofereixen les agències com Gasela, als diferents continents.

x