Sales de Llierca digitalitzarà per ramals tota la xarxa d’aigua del municipi

Sales de Llierca s’ha autogestionat l’aigua des de sempre. Abans la majoria de veïns s’abastien d’una cisterna o d’un pou. Fa 20 anys, l’Ajuntament va crear, per fases, la xarxa d’aigua. Avui, tot i la dispersió de les cases del municipi i la gran quantitat d’hectàrees que té per cobrir, es disposa d’una canalització de 17 quilòmetres amb 60 comptadors diferents per abastir a pràcticament tot el poble. La instal·lació està bé, és relativament jove, però presenta algunes mancances. Quan hi ha una fuita, costa molt de localitzar, es perd molta quantitat d’aigua i molt temps abans de reparar-la, igual que pot passar amb qualsevol avaria.


Miquel Palomeras, alcalde de Sales de Llierca: “Ens costa molt de localitzar les fuites, hem de visitar 17 quilòmetres de ramal, perdem aigua i és un bé escàs, hi havíem de fer alguna cosa”.

Per tal de posar fil a l’agulla amb aquest problema, l’any passat ja es va automatitzar el sistema de cloració, i ara es disposa d’un control telemàtic. Ara, toca fer un pas més.

Miquel Palomeras, alcalde de Sales de Llierca: “Es fa un control telemàtic de cada ramal. D’aquesta manera, quan un té un consum que no quadra, el detectem a la primera, i anem a reparar en aquell quilòmetre concret”.

Una manera de digitalitzar i modernitzar el sistema, que amb una inversió d’uns 40.000 euros que servirà per fer un pas més en una autogestió eficient de l’aigua.