El festival de Música als Masos dona tret de sortida a la seva cinquena edició, que centrarà en la figura de la dona compositora

Aquest divendres el festival de Música als Masos dona tret de sortida a la seva cinquena edició. Enguany, els organitzadors del festival volen reivindicar el paper de la dona com a compositora.


Per això han programat dos concerts amb obres de compositores, el primer aquest divendres amb una conferència prèvia de Joan Vives Bellalta, locutor de Catalunya Música, flautista de bec i divulgador musical, que també se centrarà en el seu paper al llarg de la història. Per aquesta primera actuació, ja hi ha totes les entrades exhaurides.

Jordi Tarrús, Associació Música als Masos: “Això és un aspecte aquest any que li volem donar molta rellevància. Primer amb aquest concert de música barroca tant de l’àmbit alemany com francès i després un altre concert de música romàntica, el que farem a Ventós, que a part de tocar una peça clau del repertori de cambra, tocarem un trio que és d’una compositora francesa del segle XIX que en el seu temps va ser un personatge molt rellevant però avui dia està molt oblidat. El volem recuperar i reivindicar que és una música d’una gran inspiració.”

Aquesta cinquena edició, comptarà amb vuit concerts que es repartiran, en cada ocasió, en dos torns d’una trentena de persones per actuació, on s’escoltaran peces de Mozart, Beethoven, trios romàntics i cantates italianes barroques, entre d’altres. Una de les diferències respecte edicions anteriors i per tal d’adaptar les mesures sanitàries a l’essència de les actuacions, és que els concerts es traslladaran de dins a fora dels masos.

Jordi Tarrús, Associació Música als Masos: Sobretot per poder-nos adaptar el que hem fet és passar el festival de dins als masos a fora. És una proposta que nosaltres fem a contra cor perquè no tenim l’acústica que tenim a dintre sala però ho hem fet com hem pout. A Ventós anirem a la galeria que estem a l’exterior però com a acústica funciona molt bé o a Santa Pau ho farem al claustre del mas, estarem a cobert amb una bona acústica però a l’exterior.”

Per comprar les entrades que encara queden disponibles, només cal accedir al web d’Olot Cultura o bé directament a la web del festival.

x