Francesc Serés, nou director de l’Institut Ramon Llull

Francesc Serés substituïrà Iolanda Batallé al capdavant de l’Institut Ramon Llull, dedicat a la projecció exterior de la cultura catalana. Així ho ha anunciat el govern de la Generalitat després de la Junta Rectora de l’institut que s’ha celebrat aquest dimecres.


Serés, que fins ara ha dirigit les Residències Faberllull, amb seu a Olot i Andorra, i ha estat al capdavant de l’Àrea de Creació de l’Institut, entoma el nou càrrec amb il·lusió, i amb el repte de recuperar l’activitat que s’ha aturat durant la crisi sanitària.

 

Francesc Serés, nou director Institut Ramon Llull: “Amb motivació, però també amb molta responsabilitat sabent que és un moment complex, que hem passat una pandèmia, mica en mica anem recuperant l’activitat en el camp de l’exportació de la cultura, que és això al que és dedica l’Institut Ramon Llull.  Sabem que hi ha moltes expectatives dipositades en les institucions per poder fer de motor i liderar moltes accions que s’espera que es duguin a terme.”

 

Nascut a Saidí, Osca, i resident a la Garrotxa des de fa anys, Serés és un dels escriptors de més rellevància del panorama català, Premi Nacional de Literatura per La força de la gravetat (2006). La seva darrera obra, ‘La casa de foc’, ambientada a la vall del Ser, li ha valgut el Premi Proa 2020. Serés ha assegurat que mantindrà el sesu vincle amb Olot i els projectes de Faber, tot i les noves responsabilitats.

 

Francesc Serés, nou director Institut Ramon Llull: “Anant i venint, d’Olot a Barcelona i per tot el món. Esperem que poguem tornar a fer prospecció i promoció com toca. Una part important és la relació de Barcelona amb la Catalunya on es fan mil activitats culturals, i a la vegada com portem això a la resta del món.”

 

x