Turisme Garrotxa crearà un portal de reserves web per gestionar la massificació turística a la comarca

La Garrotxa està ultimant la posada en funcionament d’un portal de reserves web amb l’objectiu de gestionar l’arribada de visitants a la comarca.


És la fórmula que ha trobat Turisme Garrotxa per revertir la sobrefreqüentació que estan patint alguns espais naturals. Des de l’organisme reconeixen que la massificació és un problema però també creuen que és una oportunitat per gestionar millor el turisme. Ho ha explicat la presidenta de Turisme Garrotxa, Gemma Canalias, en una entrevista al programa ‘Pros i Contres’ d’Olot Televisió.

Turisme Garrotxa reconeix que des de la pandèmia els espais naturals de la comarca, com la Fageda d’en Jordà i l’Alta Garrotxa, estan sobrefreqüentats. Una situació que allunya les bases del turisme sostenible. Davant aquesta realitat l’organisme ha impulsat diferents accions. La primera és la creació de la Taula de Mobilitat Turística.

Gemma Canalias, presidenta de Turisme Garrotxa

Que un dels objectius és, sobretot, integrar la mobilitat en l’experiència turística –que acabi sent una experiència positiva- i no només pels de fora, també pels d’aquí, pel públic local. Crec que és imprescindible

Canalias considera que amb una bona gestió la situació de massificació pot ser una oportunitat per impulsar iniciatives. Parla de fer-ho de manera comuna, entre tota la comarca. La presidenta de Turisme Garrotxa ha avançat a Olot Televisió la creació d’una plataforma de reserves.

Que vinguin de manera gestionada o amb restriccions, amb més controls. Des d’aquesta taula de mobilitat una de les primeres accions que s’impulsen és una plataforma multi entitat, un espai de reserves web, on tots els ajuntaments o entitats que hi estiguin interessades i gestionin algun espai natural es poden incorporar. La gent podrà fer la reserva prèvia

Un portal de reserves que es presenta precisament la setmana vinent, que es posarà en funcionament de manera imminent i on cada ajuntament podrà gestionar de la seva manera. Els consistoris podran decidir de quina manera s’accedeix als espais o si caldrà pagar per accedir-hi.

Ara bé, aquesta manera de gestionar els espais s’estendrà a les persones que viuen a la Garrotxa? Aquesta és la resposta de la presidenta de Turisme Garrotxa.

Entenc que no haurien d’anar-hi amb vehicle propi i aparcar al pàrquing de la Fageda, per exemple, que és on s’hauria de pagar. Tenen altres possibilitats d’anar-hi, amb transport públic o amb bicicleta.

La massificació turística ha despertat uns públics que fins ara eren minoritaris com és el cas dels visitants que arriben amb autocaravana. Turisme Garrotxa està fent una diagnosi per poder redireccionar aquests turistes als càmpings de la zona, una reivindicació d’aquests establiments.

x