Arrenquen els casals mancomunats de la Garrotxa, encara condicionats per la prevenció del COVID

Maria: “Ja fa molts anys que vinc i em fa molta il·lusió perquè fem activitats molt xules”

Oriana: “El que més m’agrada és anar a la piscina, també fer jocs d’aigua i trobar-me amb els amics”

Molts nens i nenes de la Garrotxa han canviat aquesta setmana les aules de l’escola pel casal d’estiu. Tortellà és un dels set pobles garrotxins on aquesta activitat és mancomunada, amb la coordinació del Servei de Joventut del Consell Comarcal.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: “Als pobles petits compartir serveis i que ho coordini el consell és la solució, individualment ens costaria molt més i en alguns casos seria inviable”

Un estiu més, l’educació en el lleure torna a estar condicionada per la situació sanitària. Les normatives són una mica més laxes que l’any passat, però les mascaretes encara estan ben presents en el dia a dia dels casals.

Ariadna Pagès Serrat, tècnica de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa: “Els grups bombolla poden ser de 24 participants, tot i que la recomanació és d’entre 10 i 14 nens. Som estrictes sobretot en entrades i sortides, i a cada grup hi ha un monitor que és responsable “

 Jan Tresserras, monitor casal Tortellà: “Les activitats van molt encarades a poder-ho combinar amb les restriccions que hi ha, és el segon estiu i ja tenim tots una mica més experiència de com treballar”

Avui, els nens i nenes de Tortellà, han fet una caixa de les de les emocions. És una de les propostes del centre d’interès del casal del Consell Comarcal, que convida als infants a “reprogramar l’estiu”, amb l’ajuda d’un personatge simpàtic.

Jan Tresserras, monitor casal Tortellà: “És un robot que s’ha desprogramat, i aquesta setmana treballem el cor, la setmana que ve el cervell… aquesta setmana per exemple, hem treballat les emocions”

Prop de 340 nens i joves d’entre 3 i 13 anys compartiran aventures als casals mancomunats del Consell Comarcal de la Garrotxa. Una de les novetats d’aquest estiu és un casal jove itinerant per a nens de sisè i primer d’ESO, que es fa entre Sant Jaume de Llierca, Castellfollit de la Roca i Sant Joan les Fonts.

x