Joan Canadell: “No tinc cap esperança en que la posició de l’Estat canviï arran de la taula de diàleg”

Què volem fer i què volem ser. Aquests eren els eixos de la conferència que el diputat Joan Canadell va impartir ahir a la Sala El Torín d’Olot.


L’ex president de la Cambra de Comerç de Barcelona va centrar la xerrada en intentar definir quin hauria de ser el full de ruta cap a la independència de Catalunya a partir d’ara. Preparar l’embat democràtic i la confrontació amb l’Estat i fer-ho millor que el 2016 per no trobar-se amb els mateixos entrebancs serien les claus, segons Canadell, per assolir l’objectiu. Enmig de la negociació per la taula de diàleg i amb el rerefons de les declaracions del president del govern espanyol Pedro Sánchez assegurant que mai de la vida hi hauria un referèndum d’autodeterminació a Catalunya, Joan Canadell va recordar que el seu partit ja havia avisat que amb l’Estat no es podria arribar a un acord pactat. Va reivindicar el mandat de l’u d’octubre i va recordar que el període estipulat de dos anys per a la negociació no és acceptable per part del seu grup polític si la situació segueix igual d’enrocada. canviï

x