La Vall d’en Bas engega una jornada per mobilitzar l’habitatge buit del municipi

A hores d’ara, el municipi de la Vall d’en Bas té aproximadament 140 habitatges buits repartits entre tots els pobles i nuclis que l’integren. Així ho va manifestar un estudi fet fa uns mesos que responia a la demanda de molts joves que busquen residència a la Vall d’en Bas per poder emancipar-se, així com joves parelles amb fills que es volien establir al municipi.


Pep Calm, regidor Acció social i comunitària Aj. Vall d’en Bas: “Per un costat, els joves no tenen massa accés a l’habitatge, primer perquè són pocs i després perquè són cars, i després perquè n’hi ha molts de buits. Vam fer un estudi i vam detectar que hi havia una falta d’informació dels propietaris pel que fa al què podien fer amb el seu habitatge.” 

És per tot plegat aquest dissabte l’Ajuntament de la Vall d’en Bas organitza a Can Trona una jornada per a mobilitzar tot aquest habitatge buit que hi ha al municipi.

Pep Calm, regidor Acció social i comunitària Aj. Vall d’en Bas: “La jornada està adreçada a propietaris, però està oberta a gent que li pugui interessar. Possibles llogaters, possibles compradors, que potser també els interessa escoltar el mateix que escolten els propietaris.”

Durant la jornada, que començarà a les 9 del matí, es farà un repàs del marc legal i els diferents mètodes de compra, venda i lloguer d’habitatge amb persones que explicaran els seus casos pràctics.

Pep Calm, regidor Acció social i comunitària Aj. Vall d’en Bas:La idea és que els propietaris i possibles llogaters o compradors es posin d’acord, i nosaltres facilitar això. La idea és mobilitzar-ho. Intentar que l’habitatge torni a servir pel que va ser construït, que és per viure-hi la gent.”

Per poder assistir-hi, cal fer una inscripció prèvia enviant un correu a cantrona@vallbas.cat