La mascareta: un ‘amulet’ de protecció davant la COVID

Després de tant de temps fent servir la mascareta se’ns fa estrany poder prescindir d’ella. Aquest retorn a la normalitat cada individu l’ha realitzat a un ritme diferent, depenent de les pors, el clima de respecte i la tolerància. Aquest fet fa que ens preguntem; Per què part dels garrotxins continuen amb la mascareta en exteriors?

Pablo Palomero, psicòleg i divulgador: “Bé, hem de pensar que hem passat uns temps duríssims i que la mascareta ha sigut l’element icònic, l’element més representatiu associat a la protecció i la prevenció. És lògic per tant que tinguem dificultats per despendre’ns d’ella perquè la tenim associada a la seguretat. Ara mateix és quasi un talismà.”

La influència concreta que ha tingut la mascareta en la nostra prevenció no la sabem de forma precisa, això sí, ha esdevingut un element quotidià que ha fet que els habitatges i vehicles quedin plens d’aquest element per por a descuidar-nos-el.

Pablo Palomero, psicòleg i divulgador: “Una de les coses que crec que també és important és entendre que moltes de les coses que es belluguen aquí tenen un component més irracional que racional. Igual que ens va costar molt posar-nos-la i creiem que no servien per res ara podem caure en l’error que ens poden protegir de tot. I a vegades el benefici que ens ofereix, i amb el temps ho anirem veient, poden generar més prejudicis que una altra cosa.”

Per realitzar la transició, cal ser progressiu i anar ampliant a poc a poc els espais on ens la podem treure. Ser conscients dels contextos en els quals podem prescindir de la mascareta. Un element que s’ha introduït dins dels nostres objectes personals i no sabem encara si desapareixerà del tot.