Els joves garrotxins responen en massa a la crida per vacunar-se

Primera dosi de Pfyzer per a les persones de més de 16 anys. Avui s’inoculaven 570 dosis als col·lectius que van ser cridats a vacunar la setmana passada.

Unes punxades que han servit per evidenciar que els més joves han respost en massa  a la crida i volen, igual que la resta, acabar amb aquests problemes.

Rosa Soler, infermera CAP Garrotxa: “A primera hora, mitja hora abans d’obrir, ja hi havia una vintena de persones fent cua. La resposta ha estat molt bona”.

Josep Lluís Nicolau, director de les Àrees Bàsiques d’Olot i Besalú: “I perquè no tenim més vacunes, n’estem esperant, que si no, encara aniríem més ràpid. Les cites prèvies es van esgotar en qüestió de poques hores”.

Ara, aquesta és una de les preocupacions dels sanitaris: disposar de més vacunes. En el cas de la Garrotxa, es vacuna en aquests moments majoritàriament amb Pfyzer i Jansen, i al llarg dels propers dies n’arribaran dosis en gran quantitat.

Amb la meitat de la població de la comarca vacunada com a mínim amb una dosi, la variant Delta preocupa, i molt, a les autoritats sanitàries. S’ha d’accelerar perquè el ritme de contagis està col·lapsant els CAP.

I per si no hi havia prou problemes, en logística encara s’hi troba un altre entrebanc que fins ara havia passat per alt, tal i com explica Josep Lluís Nicolau.