La pandèmia es transforma: l’activitat a l’hospital es normalitza mentre els CAP estan col·lapsats

Durant els darrers dies, si es truca al Centre d’Atenció Primària, potser no poden agafar el telèfon. Les línies estan saturades. Símptomes, contactes estrets, dubtes sobre la necessitat o no del confinament i fins i tot preguntes sobre el certificat de vacunació per viatjar. El que preocupa més no és la saturació sinó l’augment de contagis, que no s’atura.


Glòria Bassets, directora d’Atenció Primària Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “No em fa por la saturació, em fa por aquesta dinàmica. Els professionals necessiten vacances i la gent ha de ser conscient que cal tenir seny i reduir contagis”.

La situació als CAP, amb un volum de feina pràcticament inassolible, contrasta amb la de l’Hospital.

Carme Pastor, directora d’Infermeria de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “Mantenim l’activitat normal, com abans de la pandèmia, no hem notat un esclat de casos greus”.

Això no té secret. La vacunació és el pal de paller de tot plegat i ara, els més vulnerables ja estan vacunats. El relleu l’han agafat els més joves i la pandèmia ha mutat amb la variant Delta i s’ha dirigit cap a ells, que encara no estan immunitzats.

Preocupa especialment la franja de 40 a 49 anys, es fa una crida a la vacunació s’espera que les mesures ajudin, ara, a tornar a doblegar la corba, quan el risc de rebrot, una altra vegada, s’està disparant a la Garrotxa i arreu del país.

 

x