L’empresa Noel Alimentària va facturar 365 milions d’euros el 2020

365 milions d’euros. És la xifra que Noel Alimentària, amb seu a Sant Joan les Fonts, va facturar durant el 2020. L’any de la pandèmia va ser el millor en deu anys per la companyia garrotxina, que crescut un 21% respecte l’anterior. Aquest augment també s’ha notat en volum de producció, que ha superat les 81 mil tones.


Més del 50% de la facturació de Noel prové de mercats estrangers, com ara el xinès, on ha aconseguit introduir-se durant aquest any amb l’obtenció de l’homologació per exportar productes carnis de porcí. En el mercat nacional, Noel és la segona marca en volum de producció de pernil cuit llescat.

Pel que fa a inversió, la companyia ha dedicat 20 milions d’euros a la millora d’infraestructures a les 16 plantes que té repartides per tot l’estat, i especialment a la construcció de Noel Olot, que preveu inaugurar aquesta tardor.

Noel és l’empresa que més ocupació genera a la Garrotxa. En total té 1.800 treballadors i només en l’últim any ha incorporat 229 persones a la seva estructura.