Ratxes de vent sostingudes de fins a 58 km/h provoquen diverses caigudes d’arbres i branques a la Garrotxa

La calor no ha estat la única protagonista de les últimes hores, també ho ha estat el fort vent que ha bufat al voltant de la mitjanit i fins entrada la matinada. No ha provocat danys personals però si materials.


Aquesta passada nit i matinada s’han registrat fortes ratxes a diferents municipis de la Garrotxa que han provocat algunes destrosses materials, sobretot moltes branques trencades.

Segons el Meteocat s’ha arribat a ratxes de fins a 58 quilòmetres per hora, sostingudes i durant molta estona. Les imatges que veuen corresponen al barri del Pla de Dalt d’Olot que, juntament amb el de Sant Pere Màrtir, són dues de les zones més afectades de la ciutat.

Els Bombers han rebut fins a 15 avisos a les comarques de Girona, la majoria dels quals s’han concentrat a la Garrotxa, 10 concretament. I d’aquests bona part s’han produït a Olot. Al carrer Geranis un arbre ha caigut sobre un vehicle, també han caigut arbres a la carretera de Riudaura, entre el Cassés i la zona de la Faja, al barri del Xiprer.

Els Bombers també han rebut trucades per arbres caiguts a la carretera de la Deu, a l’Alba Rosa, a l’avinguda Sant Jordi, al carrer Abad Racimir i al carrer Astúries.
Fora de la capital de la Garrotxa també s’han rebut trucades de Sant Feliu de Pallerols, Sant Ferriol i Maià de Montcal.
En cap de les sortides s’han de lamentar danys personals.

 

x