Albert Gelis: “Em quedo dels JJPP, la superació de tota la gent que volta per allà

Nascut a Sant Joan les Fonts l’any 1981, el nedador Albert Gelis és dels pocs garrotxins que compta amb una medalla paralímpica a les seves vitrines. Una disfunció visual degenerativa el va dur de ben petit a practicar natació adaptada. Gelis va ser present a tres paralimpíades: A Atenes, l’any 2004, a Pequín, l’any 2008, i a Londres, l’any 2008. En total va sumar entre els tres Jocs, vuit diplomes i una medalla de plata, l’aconseguia en el relleu 4X100 estils a Atenes juntament amb Enrique Floriano, Israel Oliver i Dani Llambrich.

Albert Gelis, plata als JJPP d’Atenes 2004: El dia de la medalla va ser increïble. Tot i que vam haver d’esperar per competir perquè la jornada es va retardar va anar tot bé. Alliberes tota la tensió i després de 4 anys entrenant per aquest moment, sis hores diàries sis dies a la setmana entrenant…

Moltes vegades, però, aquest èxit esportiu no va acompanyat d’una ajuda econòmica prou important, tot i que Albert Gelis és conscient que ell ha sigut nedador perquè realment li apassionava i no pels diners.

Albert Gelis, plata als JJPP d’Atenes 2004: Jo per haver aconseguit la medalla de plata ens van donar un premi de 2.000 euros al 2004. Compensa? Econòmicament ho deixem a part, jo em quedo amb l’experiència viscuda. Mai he nedat pels minuts, sinó perquè se’m donava bé i m’agradava.

I és que del que més satisfet està l’Albert és tot l’aprenentatge i ample visió que li ha donat l’esport.

Albert Gelis, plata als JJPP d’Atenes 2004: Em quedo dels JJPP la superació de la gent que volta per allò. La seva discapacitat, ni se’m nota de vegades, però veus gent sense cames, braços… I jo tinc la sort d’estar en un país amb recursos, no estem al tercer món.

x