Els Museus d’Olot assenyalen el camí: volen mirar cap a les persones

Des d’aquest dissabte i fins al 29 de juliol es pot veure a Can Trincheria l’exposició ‘El Museu: un canvi de mirada’, on s’explica tots els detalls de la nova línia de treball dels Museus.


Montse Mallol, directora dels Museus d’Olot: “No és res que no vinguéssim treballant fins ara, és la mostra de cap on anem. A partir del fons del museu, mirar cap a la gent i explicar què passa”.

El nou projecte dels Museus d’Olot ja està en marxa. S’entendrà el museu com un centre socialitzador on viure i compartir-hi experiències, i s’impulsarà una nova manera de treballar que posarà  el focus central en l’educació, considerant el museu com un espai de pedagogia.

A partir d’ara, les accions dels Museus d’Olot vetllaran sobretot pel benestar personal dels usuaris, contribuiran a fomentar l’esperit crític i l’aprenentatge de les persones i apostaran per la creació i l’experimentació a través de l’art.

Es tracta d’un conjunt de fites a curt, mitjà i llarg termini, sorgides d’un procés participatiu que va comptar amb l’opinió de 67 persones durant el 2020.

Montse Mallol, directora dels Museus d’Olot: “És una mostra molt representativa, hi ha sectors de moltes parts de la sociatat, mirades diferents i opinions molt diverses”.

Un dels objectius és convertir el Museu en un espai de trobada on aprendre, crear, generar aliances, compartir experiències i coneixements. Els Museus d’Olot volen ser un veritable nucli d’acollida de la creativitat del territori. El Museu. Des dels Museus d’Olot s’han programat diverses visites guiades gratuïtes per explicar en profunditat aquest projecte. Per assistir a les visites, cal reservar entrada a través del web d’Olot Cultura.