Sant Feliu de Pallerols i les Planes d’Hostoles unifiquen la regulació d’accés als gorgs

El gorg de la Mola és un dels tres punts de bany de Sant Feliu de Pallerols on a partir d’aquest estiu només es pot accedir pagant entrada. Juntament amb els quatre gorgs del sector de Cogolls, a les Planes d’Hostoles, integren l’Espai Protegit del Riu Brugent, un projecte que neix de la col·laboració entre els dos ajuntaments i la Fundació Emys per reduir la pressió que pateixen aquests espais naturals. Les Planes d’Hostoles va ser el primer en regular l’accés del o a les gorgues, el 2017, però darrerament, la limitació d’aforament en aquest punt havia traslladat el problema al municipi veí.


Des de Sant Joan fins a finals de setembre, l’aforament diari als gorgs del Brugent passa de 200 a les 300 persones, que hauran de fer reserva prèvia a través d’Internet i pagar cinc euros d’entrada per persona. També es reforcen els controls en cada punt.

L’any passat, 20.000 persones van comprar tiquets per visitar els gorgs de les Planes d’Hostoles, i 35.000 no ho van poder fer perquè no havien fet la reserva prèvia.

x