Can Trona recorda la lluita remença contra els mals usos feudals en una exposició

La lluita contra els mals usos feudals. D’aquest tema parla la nova exposició que es va inaugurar divendres al Centre de Cultura i Natura Can Trona anomenada ‘Remences. La lluita per la llibertat’. L’exposició parla de la forma en què vivia la pagesia de l’època i la causa que defensava. Per exemple, explica la tasca en el passat de Francesc de Verntallat, Pere Joan Salada, de les revoltes i, sobretot, de la interpretació que se’n fa des de l’actualitat.

Rosa Lluch, comissària de l’exposició: Els remences eren bàsicament pagesos que no tenien llibertat i dependre absolutament de la senyoria feudal a la que pertanyien.

L’exposició parla de la forma en què vivia la pagesia de l’època i la causa que defensava. Per exemple, explica la tasca en el passat de Francesc de Verntallat, Pere Joan Salada, de les revoltes i, sobretot, de la interpretació que se’n fa des de l’actualitat. La idea de l’activitat va sorgir a partir de la col·laboració de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas amb el Campus de Patrimoni Cultural i Natural de la UdG. Un clar exemple de les múltiples col·laboracions que estableix el consistori amb altres actors culturals del país.

Rosa Lluch, comissària de l’exposició: L’entesa entre la UdG i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas va ser fantàstica des del minut zero. L’alcalde de la Vall d’en Bas es va posar en contacte amb altres alcaldes. La rebuda va ser entusiasta per part de tots.

L’exposició romandrà a Can Trona durant tres mesos aproximadament.