Jordi Turull arriba a Olot amb La Travessa per la Llibertat

L’exconseller Jordi Turull ha arribat a Olot amb la Travessa per la Llibertat, una ruta que va iniciar el passat 10 de juliol des de Port Bou. Es va organitzar una concentració al Firalet, davant de la Façana de l’Ajuntament per rebre’l amb aplaudiments. En l’acte, Jordi Turull ha agraït les mostres de suport de la comarca durant aquests mesos a la presó.

Jordi Turull, exconseller Generalitat: “Et venen remitents, et venen cartes, et venen històries  però no les cares. Per tant les ganes de venir aquí era per veure algunes d’aquestes cares, poder-les abraçar i saber que ens han ajudat tant i tant. Com el tema dels 189 dilluns aquí que la gent no ha parat. I això és molt fàcil de dir però molt difícil de complir. I aquí a Olot el compromís ha estat absolutament actiu i insubornable. Per tant només et venen records i moltes ganes de poder-hi ser.

Des de l’Ajuntament d’Olot han volgut aplaudir-lo i recordar la persistència de la població en els 189 dilluns de concentracions davant l’Ajuntament d’Olot. Un acte que s’ha celebrat de manera ininterrompuda per demanar l’alliberament dels presos polítics independentistes de la presó i el retorn dels que estan a l’estranger.

Pep Berga, alcalde de l’Ajuntament d’Olot:  “Amb en Jordi ens coneixem de fa molts i molts anys. Vaig poder anar a veure’l un parell de vegades a la presó. Però aquests 189 dilluns que hem estat aquí tants veïns i veïnes amb totes les circumstàncies. Amb nevades, plovent, amb fred, amb calor, etc. I veure que cada dilluns tornen a venir totes aquestes mateixes persones i que hi són sempre i que mai no han fallat. Doncs avui poder-ho compartir amb ell ha estat una alegria.”

En Jordi Turull vol enviar un missatge molt clar a la població que l’ha acompanyat durant tots aquests mesos. Primerament un agraïment per no defallir; i segon, remarcar la importància de persistir en la lluita.

Jordi Turull, exconseller Generalitat: “El que és molt important és persistir, no decaure en la resignació que seria tant com la rendició. I per tant segur que trobem la manera, el com i el què de poder-ho aconseguir. Pel que fa als polítics, doncs mirar de fer-ho tan bé com la gent. Que la gent persisteix, que no pregunta el del costat si has votat aquest o has votat a l’altre. Que hem d’anar a l’una, que hem de deixar de barallar-nos per les engrunes, per aconseguir el pa sencer. Que un cop tinguem el pa sencer ja ens discutirem per com el tallem i el repartim. Per tant posar en valor als actius  i disminuir els passius com ho vam fer l’U d’octubre.”  

En Jordi Turull segueix la seva Travessia per la Llibertat des dels Hostalets d’en Bas direcció l’Esquirol per a seguir el recorregut. Tots els caminants que el volen acompanyar en aquest tram de 18 km, tenen servei de bus per a tornar cap a la Vall.