L’exconseller Josep Rull visita per primera vegada la Garrotxa després de l’indult

Josep Rull, exconseller de la Generalitat: “La sensació és de plenitud, d’una força extraordinària. La nostra presó l’hem resistida perquè hi havia la gent a fora, compromesa sempre i en tot moment” 

Són les paraules d’agraïment de l’exconseller de la Generalitat Josep Rull, en la seva primera visita a la Garrotxa després de de més de tres anys empresonat per l’1 d’octubre de 2017 i l’indult als 9 líders independentistes. Ha estat a les Planes d’Hostoles, on ha fet la segona presentació del seu llibre ‘1 dia d’octubre i 2 poemes’, escrit a la presó de Lledoners, on explica com va viure el judici i la presó, pensant en els seus dos fills.

 

Josep Rull, exconseller de la Generalitat: “Perquè quan siguin grans entenguin les raons per les quals el pare i els seus amics van anar a la presó i per què van defensar uns determinats ideals, que van vinculats a ells mateixos. Tota una generació aspirem que els nostres fills es puguin fer grans en un país on mai més ningú hagi d’anar a la presó a l’exili per haver defensat políticament i democràticament els seus ideals.”

Rull ha demanat als independentistes que mantinguin l’esperança i ha assegurat que els líders polítics de l’1 d’octubre de 2017 han de participar de la configuració d’un nou full de ruta, tenint en compte els “murs” que es van trobar llavors.

 

Josep Rull, exconseller de la Generalitat: “Ara ja tenim una cartografia clara de què hi ha darrera el mur, sabem quins camins són viables i quins són impracticables. Sobre aquesta cartografia, els que vam participar des del govern en els fets de l’octubre, hem de dibuixar el full de ruta, tenim informació que abans no teníem. Acreditem amb tota rotunditat que Espanya està disposada a tot per garantir la seva integritat territorial.”

x