La Vall d’en Bas inaugura el servei de transport públic a demanda

A demanda. Aquesta modalitat, la del TAD, té la particularitat que el recorregut del bus es determina en funció de les peticions dels usuaris, com ja es fa en altres municipis garrotxins com per exemple Mieres.


La nova línia passarà per les parades que s’hagin demanat amb reserva prèvia -fins a 15 minuts abans que surti el bus de la parada inicial- aturant-se a les parades establertes a cada poble i amb uns horaris prefixats amb regularitat que es faran des de Sant Esteve d’en Bas i des de la parada de busos d’Olot.

Àlex Gilabert, director gerent TEISA: Hi ha realment moltes parades. És un circuit complex en el bon sentit de la paraula. El més feixuc és el registre, però és fàcil i oferim ajuda amb formacions als diferents pobles”.

Aquest mes de juliol, doncs,  arriba el transport públic a la Vall, que connectarà els seus set nuclis apostant per una mobilitat col·lectiva. Un servei que funciona mitjançant una aplicació però que manté el mètode telefònic per fer-lo transversal i accessible a tots els col·lectius.

Aquesta iniciativa s’ha tirat endavant després de mesos de treballs logístics coordinats entre l’Ajuntament, TEISA i la Generalitat de Catalunya. Els representants de les tres branques que lideren el projecte presentaven aquest dimecres el nou servei als representants del Consell Comarcal i dels municipis per on transcorre la línia.

Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat: “La Vall té molts nuclis i aquesta és una aposta per la sostenibilitat i el territori”.

De dilluns a divendres, aquest nou servei oferirà deu hores de connexió entre 30 parades diferents de la Vall d’en Bas, Les Preses, Olot i Riudaura, establint nexes amb altres línies de transport públic. En concret hi ha 5 parades a Sant Esteve d’en Bas, 3 als Hostalets, 5 a Joanetes, 2 a Puigpardines, 5 a Sant Privat, 1 a Verntallat-Les Preses, 4 al Mallol, 2 a la Pinya, 1 a Riudaura i 2 a Olot.

A Catalunya el servei Clic.cat de transport a demanda ja compta amb 236 línies amb 750 nuclis de població.