L’AFA de l’escola Malagrida inicia accions legals contra el Consell Comarcal per la gestió dels serveis de menjador

Les Afa de l’escola Malagrida i Pla de Dalt han decidit passar a la següent fase per intentar recuperar la gestió dels menjadors escolars.


Han iniciat tràmits legals contra el Consell Comarcal de la Garrotxa perquè volen decidir ells mateixos sobre la gestió del servei. Després que a l’abril el Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar gestionar el menjador de les escoles Malagrida i Pla de Dalt, les Associacions de Famílies d’Alumnes d’aquests centres educatius defensen que cada escola pugui decidir lliurement el seu model de menjador escolar. L’AFA de l’escola Malagrida ha fet un pas més i ha decidit emprendre accions legals.

Sabastià Bennasar, president AFA escola Malagrida: “I per tant s’inicia una segona fase que nosaltres, en aquest cas el Malagrida, sí que ja hem decidit en junta alabar-ho en els nostres advocats per tal que iniciïn el procés contenciós administratiu contra el Consell Comarcal. Demanem la suspensió cautelar de l’adjudicació. I per tant que el jutge agafi tot l’any que calgui per decidir el que cregui convenient.”
A través d’un manifest unitari, la majoria de les AFA de les escoles de la comarca s’uneixen per poder decidir des de l’associació com es gestiona aquest servei. També elevat un escrit al Síndic de Greuges i han dut a terme, asseguren, una recollida de firmes per tal de gestionar els menjadors com s’havia fet fins al moment.

Sabastià Bennasar, president AFA escola Malagrida: “Si es produeix la concessió de totes les escoles a la mateixa empresa, el que està afectant és en el concepte de sobirania alimentària”. Nosaltres, com a pares hem de poder decidir , hem de ser sobirans per decidir què volem donar als nostres fils.”

L’Associació de Famílies d’Alumnes espera una resposta legal amb l’esperança de tornar a tenir la competència en la decisió sobre la gestió d’aquest servei.