El cementiri d’Olot tindrà un espai pel dol perinatal

iniciat el procés per habilitar un memorial dedicat al dol perinatal  al cementiri municipal.  Un espai de record per les famílies davant la pèrdua d’un fill/a i que s’incorporarà la possibilitat de dipositar les cendres.


Pep Berga, alcalde d’Olot: “Hem estat parlant sobre quina era la millor solució. Al final hem trobat un lloc en els jardins del cementiri que queda ampli, descansat i acollidor on hi haurà un recordatori de tots aquests infants. I a la vegada hi haurà un lloc on dipositar les cendres, en els casos que n’hi hagi perquè les famílies puguin viure el seu dol allà.”

La iniciativa serà una realitat a partir del 15 d’octubre, coincidint amb el Dia Internacional dedicat a aquest dol. Un espai que busca ser un suport a les famílies per acompanyar-los en el dolor de l’experiència viscuda i la visibilització d’una realitat.

Pilar Ramiro, impulsora del projecte: “Pels pares que passem per això és una situació molt dura. Un cop ha passat el temps, ara hem sigut pares d’una nena i ja ho tenim molt superat però no deixem de recordar els nostres nadons que no van néixer vius. I quan ha passat el temps i podem parlar públicament i no ens fa tant de mal, doncs vam decidir tirar aquest projecte endavant per acompanyar a les famílies que malauradament han passat o passaran per això.”

Es calcula que a l’estat espanyol moren cada any gairebé 2.500 nadons en el període perinatal, que inclou des de la setmana 22 de gestació fins als primers dies de vida..

 

x