Un 60% dels joves que han participat en el projecte Singulars ha trobat feina

El projecte Singulars, impulsat pel Consell comarcal i l’Ajuntament d’Olot, ha permès a 15 joves formar-se com a operaris del sector industrial. Un 60% dels participants han trobat feina en el sector i un 13% ha decidit seguir estudiant.


Pep Berga, alcalde d’Olot:A partir de les 200 hores que fan de formació professionalitzadora, en aquest cas en l’àmbit industrial. I que a més a més, acostumen a anar acompanyades de 120 hores més de pràctiques que poden fer. El 60% dels joves ja s’han quedat treballant en aquestes empreses on feien les pràctiques, per tant és un resultat excel·lent.”

Un projecte que busca donar resposta a les necessitats laborals d’un col·lectiu que actualment té una taxa d’atur alta a nivell de Catalunya i, també de la Garrotxa. Concretament de 2.437 persones aturades aquest darrer any, 337 són joves entre 16 i 29 anys.

Laura Darder, responsable programa Singlulars: “Clar són joves cada un amb mil i una casuístiques. Clar el que mirem és que puguin encaixar una mica en aquest interès professional, en aquest cas com ha dit en Pep el sector industrial bàsic. La nostra comarca és molt industrial, per tant que mínimament tinguin un interès per treballar en aquest sector. I després mirem que tinguin les possibilitats de poder tenir un compromís.”

El projecte Singulars és una de les accions amb les quals l’Àrea d’Ocupació de DinamiG potencia amb la col·laboració amb les empreses per formar i inserir laboralment als joves. Un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

x