Ester Roca, directora residència La Tardor d’Olot: “Ens hem adaptat al protocol amb prou feines en 24 hores”

La Tardor rep, cada dia, entre deu i quinze visites. Cadascuna, pot produir-se amb més d’una persona. Això obliga al centre a tenir a una persona pràcticament dedicada a fer testos d’antígens a cadascuna de les visites.


Alhora, Salut ha intensificat el control sobre els professionals que hi treballen amb més freqüència en els controls i cribratges. Hauran de fer-se un test d’antígens previ a l’entrada, també, els professionals de perruqueria, podologia i altres serveis que treballin a l’interior de la residència. Un petit pas enrere per protegir als més grans tot i que ja estan vacunats, que ha obligat les residències a adaptar el protocol en molt poc temps.

Ester Roca, directora residència La Tardor: “Ha estat un xoc, perquè els familiars i els usuaris estaven molt content del règim de visites tal i com s’estava fent. Però ens hi adaptem i farem el possible per controlar que la situació continui estable. El que sí que ens ha costat és passar de 0 a 100 en tant poc temps. Són mesures que ens han comunicat aquest mateix cap de setmana i ja avui entren en vigor”.

A Olot Televisió hem comprovat com els familiars coneixen aquest protocol de boca de la mateixa direcció del centre, que els explicava, un a un, la nova mesura.

Benet Badosa, visitant: “He vingut a veure la meva cosina i m’han dit que m’havia de fer un test d’antígens tot i tenir el certificat que acredita les dues vacunes. No hi tinc cap inconvenient, estic disposat a fer el que s’hagi de fer.

Fina Cruz, visitant: “No m’havia fet mai un test d’antígens, però crec que la mesura està bé, no costa res”.

Un petit gest per protegir als més vulnerables i poder-los seguir veient amb regularitat. Unes visites que per la salut emocional dels residents, són molt importants.

x