Les farmàcies garrotxines se sumen a la lluita per la prevenció de contagis

Un decret llei ja permet a les farmàcies vendre aquests testos. No hi ha fixat un preu màxim però generalment els podríem trobar per uns 10 o 15 euros. Totes les farmàcies de la Garrotxa en poden vendre a partir d’avui mateix. De fet, es va aprovar el decret tot just ahir a la tarda. Una demanda que moltes de les farmàcies ja venien fent des de feia mesos, i una decisió que es va anar endarrerint i només ha accelerat quan el ritme de contagis s’ha disparat, de manera inassolible, en les darreres setmanes amb la cinquena onada.


Joan Sans, farmacèutic: “Ho veníem reclamant fa mesos. Com a professionals sanitaris no ens podíem permetre quedar al marge. Hem de sumar esforços”.

I no només aquesta mesura implica les farmàcies en la lluita pels cribratges, les automostres i els testos a la població. Ara, totes aquelles persones que treballin en el marc del lleure educatiu disposaran d’unes quantes farmàcies a la Garrotxa per fer-se un test d’antígen. Se’l podran fer en un lloc habilitat amb l’ajuda dels professionals de la farmàcia i serà gratuït.

Bruna Corominas, farmacèutica: “Rebran un missatge amb l’autorització fer fer-se’l. Fins als 15 anys hauran de venir acompanyats d’un adult. Ja ens han enviat el material per poder-los fer i estem preparats per qualsevol demanda”.

Poc a poc més farmàcies s’aniran afegint al catàleg de centres on els membres del lleure educatiu es puguin fer un test d’antígens. Més recursos, doncs, per tal de lluitar contra l’increment de contagis paral·lelament amb la vacunació. La prevenció és una de les altres armes que les autoritats sanitàries estan fomentant ara que la situació de les dades torna a ser crítica.