Les Preses prepara un inventari de camins per conèixer més el territori

L’Ajuntament de les Preses busca preservar totes les rutes del municipi i voltants a través d’un inventari de camins. Un document que permetrà tenir registrades les rutes i poder controlar el seu manteniment.


Lluís Guillaumes, tinent d’alcalde de les Preses: “Les Preses ja tenia un catàleg de camins, però no hi eren tots. Aleshores el que hem fet ha estat ampliar aquest catàleg que també l’hem de fer entre tots. Són aquests camins que molta gent es coneix, però que si no els inventariem o els arreglem una mica poden quedar perduts. Per tant el que hem de fer és tots aquests camins preservar-los i mantenir-los.

A més  a més, d’aquesta forma hi haurà més diversitat de rutes al municipi. Fet que permetrà donar a conèixer paratges que eren desconeguts fins ara i fomentar la seva preservació.

Una de les primeres rutes a ser registrada ha estat el de la carretera de Xenacs, el carrer de l’hospital passant per Can Prim i el camí dels Bous, una ruta molt emblemàtica del municipi. L’encarregada de dur a terme aquesta tasca és Cèlia Espinosa, tècnica de l’Ajuntament.

L’ajuntament de les Preses fa una crida a la població perquè col·labori en aquest inventari i informi de possibles rutes i camins.