El Dakar dona el vist i plau a la candidatura del pilot garrotxí Àlex Feliu

El pilot Àlex Feliu  complirà un somni el proper mes de gener. Després de 15 anys damunt del quad i mirant-se el rally Dakar des del sofà de casa, el de Tortellà ha aconseguit que la seva candidatura per participar-hi sigui acceptada per l’organització.


Aquest no és un tràmit fàcil. En la vessant burocràtica, has d’avançar uns diners i tenir la seguretat que la teva sigui una de les candidatures acceptades, poder-la tirar endavant per no perdre aquest pagament. I en la vessant esportiva, has d’haver fet mèrits per ser a la prova més important del món del motor mundial. Des de l’organització han valorat la trajectòria del pilot de la Garrotxa especialment en l’últim any.

Àlex Feliu, pilot: “Suposo que n’han fet prou amb les curses que he corregut. A Andalusia vaig córrer una cursa que també organitzen ells i ho han valorat bé. Són curses de navegació, específiques, i això també hi ha ajudat”.

I si abans estava nerviós per saber si l’acceptarien, ara Àlex Feliu encara ho està més pels que han de ser uns preparatius sense cap marge d’error si es vol complir l’objectiu.

Àlex Feliu, pilot: “Has de preparar-te molt bé, engegar tot el que tenies planejat i portar un bon equip d’assistència. No pots anar amb el quad de sèrie, per entendre’ns, han de preparar-lo molt bé per poder acabar”.

Aquest és l’objectiu del pilot de Tortellà. Un cop complert el somni de poder participar-hi, acabar la prova més prestigiosa de la seva disciplina és l’única ambició d’un Àlex Feliu que té molt clares les limitacions de la seva candidatura i que vol gaudir de l’aventura.

Àlex Feliu, pilot: “Al Dakar, el 90% dels pilots van a acabar-lo. L’altre 10% poden optar a guanyar-lo per tipus de quad, per edat, per objectius. Tinc 51 anys i vaig amb un quad que no té cap possibilitat de guanyar. Competiré amb gent de 22 anys… L’objectiu és acabar, està claríssim”.

x